Lamscurry 2 |
|
500 gr lamslappen 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 appel 2 eetlepels olie 30 gr boter 1 eetlepel bloem 30 gr kerrie zout tijm laurier mespunt gemberpoeder 1 bekertje bulgaarse yoghurt |
|
BereidingSnijd het vlees in stukken en wrijf het in met zout.Verwarm de boter en olie en fruit daarin de stukjes vlees met gesnipperde ui, gesnipperde knoflook en gesnipperde appel even aan. Strooi er de kerrie over, schep even om en laat die zachtjes meefruiten tot het gaat geuren. Strooi er de bloem over, schep even om tot de witte kleur is verdwenen, voeg dan wat tijm en laurier toe plus nog wat gemberpoeder. Giet er dan een scheutje water (of bouillon) op, schep nog even goed door, leg een deksel op de pan en laat dan alles met elkaar een uurtje sudderen. Voeg in die tijd zo nodig nog wat water toe als het geheel te droog wordt. Het gaat er wat schifterig uitzien door de yoghurt. Voeg na ongeveer 1 uur de yoghurt toe, dan nog enkele minuten verder laten sudderen. |
Home > Recepten