Home > Recepten

Thayir Kari

1 kg in blokjes gesneden lamsvlees

1 stukje gemberwortel van 5 cm

2 groene Spaanse pepertjes

6 eetlepels gesnipperde verse korianderblaadjes of 2 theelepels gedroogd korianderblad

1,5 theelepel kerrie

zout

4 eetlepels citroensap

4 eetlepels sesamolie of andere olie

2 middelgrote fijngesnipperde uien

6 dl volle yoghurt

1 1/3 theelepel anijszaadjes

soja of worcestershiresaus
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de gemberwortel en rasp die in de mengbeker fijn.

Was en droog de pepertjes, verwijder het steeltje en snijd de pepertjes overlangs open. Neem de zaadjes weg en snijd de pepertjes in stukjes.

Doe die met de koriander, de kerrie en 1 eetlepel zout in de mengbeker.

Schenk daar het citroensap in en maak alles fijn. Schep de inhoud van de mengbeker door het vlees in een kom en zet die afgedekt 1 uur bij kamertemperatuur weg; schep in die tijd alles eens om.

Laat tegen het einde van de marineertijd de olie in de vleespan warm worden en fruit daarin onder af en toe omscheppen, de uien langzaam goudgeel van kleur.

Doe het vlees met de marinade in de pan en laat het vlees onder af en toe omscheppen, aan alle zijden mooi van kleur worden.

Schenk de yoghurt in de pan en roer tot de inhoud kookt.

Dek de pan af en laat het vlees sudderen tot het in 1-1 1/4 uur gaar is.

Wrijf de koekenpan met keukenpapier heel goed droog en rooster daarin onder geregeld schudden de anijszaadjes goudgeel. Roer de anijszaadjes door het vlees in de pan en laat het gerecht in de pan zonder deksel op een laag gedraaide warmtebron nog 15-20 minuten dikker worden.

Proef het gerecht en voeg naar smaak zout of soja toe.

Notities

Noot: Geef bij dit gerecht witte rijst en een schaaltje relish van appel, meloen of gember.