Home > Recepten

Lamsvlees met courgette

200 gr lamsvlees

2 theelepels Garam Masala

zout

peper

2 theelepels olie

2 ontvelde vleestomaten

1 ui

1 courgette

1 teentje knoflook

1 appel in blokjes

2 eetlepels rozijnen

50 gr zilvervliesrijst

1 eetlepel ketjap manis (zoet)

1/2 bouillontablet

1 dunne prei
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid het met Garam Masala, zout en peper.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Was de courgette en snijd hem in plakjes.

Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie en bak het lamsvlees snel aan. Voeg de ui toe en fruit hem mee. Voeg de stukjes tomaat, de plakjes courgette, het uitgeperste teentje knoflook en de blokjes appel toe en fruit dit alles enkele minuten mee. Meng alles goed door elkaar.

Voeg als laatste de rozijnen, de zilvervliesrijst, de ketjap, de halve bouillontablet en ± 2 dl water toe. Breng het gerecht aan de kook en stoof het ± 30 minuten zachtjes met de deksel op de pan.

Was de prei en snijd hem in dunne ringen. Stoof de preiringen 3 minuten met de schotel mee en serveer het gerecht daarna direct.