Home > Recepten

Radjah lamb stew (Bengaals stoofvlees)

2 vleestomaten

1 middelgrote ui

1 mooie aubergine

1 schaaltje babymaïskolven

800 gr ontbeende lamsstoverij

boter

zout

knoflookpasta

1/2 koffielepel zwarte peper

1 pijpje kaneel

1 mespunt korianderzaad

1/2 l water of groentebouillon

1 limoen

basmatirijst

verse korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes.

Verwijder de zaadjes en snijd het vlees in stukjes.

Pel en versnipper de ui.

Spoel de babymaïsolie.

Schil de aubergine en snijd ze in grove stukken.

Snijd het vlees eventueel in kleine stukjes en bak het mooi bruin in een ruime klont boter.

Doe het vlees zonder het braadvet in een sudderpot, strooi er de zwarte peper over en voeg de knoflookpasta toe.

Doe er ook de kaneel en de koriander bij.

Fruit de aubergine, de ui en de tomaat in het braadvocht.

Schep ze op het vlees en voeg er het water of de bouillon aan toe.

Laat dit een uurtje stoven onder de deksel.

Maak 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de basmatirijst

volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pers de limoen en doe het sap bij het gerecht.

Controleer de gaarheid van het vlees en laat eventueel nog een beetje langer garen.

Verdeel het vlees over de borden.

Fruit één minuut voor het serveren de maïskolven in de frituur, dep ze droog met keukenpapier en leg ze ter garnering op het vlees.

Een paar stukjes verse koriander zorgen voor een authentiek radjah-effect.

Notities

Geef er de rijst bij.