Home > Recepten

Shikar kari (varkenscurry)

100 gr gedroogde tamarinde

2 dl kokend water

500 gr varkensfricadeau

50 gr ghee

1 grote gesnipperde ui

3 gehakte teentjes knoflook

2 groene chilipepers, ontpit en gehakt

1 theelepel gemalen gember

3 kruidnagels

5 cm pijpkaneel

1 eetlepel ketumbar

1 theelepel kurkuma

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel komijnzaad
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de tamarinde 2 uur in het kokende water.

Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; verwijder alle vet en zenen.

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak nog 5 minuten tot alle blokjes goed gekruid zijn.

Zeef het tamarindewater en roer dit door het vlees. Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel afgedekt 1 uur stoven tot het vlees gaar is.

Dien warm op.

Notities

Noot: Het tamarindewater in dit recept neutraliseert eventueel vet varkensvlees. Met magere varkenslappen is dit recept uitstekend te bereiden.