Shikar kari (varkenscurry) |
|
100 gr gedroogde tamarinde 2 dl kokend water 500 gr varkensfricadeau 50 gr ghee 1 grote gesnipperde ui 3 gehakte teentjes knoflook 2 groene chilipepers, ontpit en gehakt 1 theelepel gemalen gember 3 kruidnagels 5 cm pijpkaneel 1 eetlepel ketumbar 1 theelepel kurkuma 1/2 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel komijnzaad |
|
BereidingWeek de tamarinde 2 uur in het kokende water.Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; verwijder alle vet en zenen. Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak nog 5 minuten tot alle blokjes goed gekruid zijn. Zeef het tamarindewater en roer dit door het vlees. Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel afgedekt 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Dien warm op. NotitiesNoot: Het tamarindewater in dit recept neutraliseert eventueel vet varkensvlees. Met magere varkenslappen is dit recept uitstekend te bereiden. |
Home > Recepten