Home > Recepten

Wethani kyet (Curry met varkensvlees)

600 gr mager varkensvlees, b.v. hamlappen

2 gesnipperde uien

2 uitgeperste teentjes knoflook

2 eetlepels geraspte verse gemberwortel

zout

2 theelepels citroensap

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels sesamolie

1 theelepel koenjit
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.

Doe de uien, knoflook, gemberwortel, een beetje zout, citroensap, sambal oelek en 1 eetlepel sesamolie in de mengbeker van een elektrische keukenmachine. Laat deze zolang draaien tot een gladde pasta is verkregen.

Schep de pasta in en zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Besprenkel het vlees met het vocht. Schep het even om en laat het een half uurtje staan.

Voeg de resterende sesamolie en 2 eetlepels zonnebloemolie aan de pasta toe en breng dit aan de kook.

Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg het vlees eraan toe en laat het onder voortdurend omscheppen de oorspronkelijke kleur verliezen.

Voeg dan de koenjit toe en giet er 4 eetlepels water bij.

Temper de warmtebron en laat het gerecht een half uurtje heel zachtjes sudderen. Voeg telkens een eetlepel water toe, als er gevaar voor aanbranden bestaat.

Notities

Dien het gerecht op met eiermie.