Home > Recepten

Shikar korma (Gestoofd varkensvlees)

500 gr magere varkenslappen

1 theelepel garam masala

2 dl bulgaarse yoghurt

zout

2 eetlepels citroensap

3 grote uien, grof gesnipperd

3 teentjes knoflook, uitgeperst

1 laurierblad

4 kruidnagels

1/2 theelepel kardamom, gemalen

1 theelepel rode peper, gemalen
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen van 2 cm.

Verhit olie in een wok en bak hierin 8-10 minuten onder voortdurend omscheppen de blokjes vlees tot ze aan alle kanten een bruine kleur hebben gekregen.

Voeg garam masala, yoghurt, wat zout en het citroensap toe. Roer alles krachtig om en laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

Neem de pan van het vuur en laat de inhoud koud worden.

Verhit in een tweede pan olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien tot ze goudbruin zien.

Voeg daarna alle overige ingredienten toe.

Schep alles enkele malen goed om en laat het even (± 30 seconden) zachtjes bakken.

Voeg de inhoud van de eerste pan en 2 1/2 dl kokend water toe en roer alles goed door elkaar.

Leg de deksel op de pan en laat de inhoud 1 1/2 uur zachtjes stoven.

Neem een kwartier voor het einde van de aangegeven tijd het deksel van de pan om een deel van het vocht te laten verdampen.

Verwijder het laurierblad en strooi eventueel wat peterselieblaadjes over het gerecht.