Home > Recepten

Tandoori murgh (Tandoorikip uit de oven)

1 kip in delen of 4 gehalveerde kippenbouten



voor de marinade:

3 cm geschilde gemberwortel

1 grote ui

3 teentjes knoflook

1-2 volle theelepels chilipoeder

1 volle theelepel korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

2 theelepels garam masala (kerriemengsel)

1/2 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)

1/2 theelepel zout

het sap van 1/2 citroen

1 dl volle yoghurt

extra nodig: een ingevette ovenschaal
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer voor de marinade de gember, ui en knoflook in een keukenmachine en vermeng de puree met de rest van de ingredinten.

Verwijder het vel van de kipdelen, kerf het kippenvlees in en wrijf het goed met marinade in. Laat de marinade minstens 6 uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.

Verwijder de laatste 10 minuten het folie en bak de kip bruin (de kip af en toe keren).

Notities

Serveer met raita (yoghurt met geraspte komkommer, sjalot, fijngesneden munt, chilipoeder, zout en peper).