Home > Recepten

Tandoorikip 5

8 stukken kip (dijen of enkele filets)

1/4 liter volle yoghurt

1 theelepel garam masala

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 1/2 theelepel chilipoeder

1/4 theelepel kurkuma

1 theelepel ketumbar

1 eetlepel citroensap

1 theelepel zout

2 eetlepel maïsolie



Voor de garnering:

slabladeren

limoen

tomaat
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontvel de stukken kip, spoel ze af en dep ze met keukenpapier droog.

Snijd elk stuk kip op 2 plaatsen in, leg ze in een schaal en zet die apart.

Vermeng de yoghurt met de garam masala, gember, knoflook, chilipoeder, kurkuma, ketumbar, het citroensap, het zout en de olie en meng alle ingredienten goed door elkaar.

Bedek de kip met dit kruidenmengsel en laat tenminste 3 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 240 °C en braad de kip in 45-60 minuten gaar.

Neem de kip uit de oven en garneer met slabladeren, schijfjes limoen en plakjes tomaat.