Home > Recepten

Kip, Indiase 2

1 braadkip

1 eetlepel olie

40 gr boter

1 fijngesnipperde ui

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel bloem

2 dl bouillon van een tablet

zout, versgemalen peper

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 theelepel suiker

citroensap

1 dl kokosmelk, gemaakt van een blok santen

2 eetlepels room
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereid de kokosmelk volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd de kip in stukken.

Verwarm de olie en de boter in een braadpan, bak de stukken kip hierin op hoog vuur bruin en leg ze apart.

Fruit de gesnipperde ui in het bakvet en voeg de kerrie toe.

Strooi er de bloem bij en voeg onder goed roeren de bouillon toe.

Voeg er de knoflook en naar smaak zout en peper bij en laat de saus zachtjes pruttelen.

Zet de pan op een vlamverdeler, leg de stukken kip in de pan en stoof die met het deksel op de pan in 30 minuten gaar.

Schep de kip uit de pan en voeg de suiker, naar smaak citroensap en de kokosmelk aan de kerriesaus toe.

Warm dit door en roer er van het vuur af de room door en schenk de saus over de kip.

Notities

Geef er droge rijst en een chutney bij, bijv. van dun geschaafde komkommer, aangemaakt met yoghurt, zout, cayennepeper en fijngestampt komijnzaad.