Home > Recepten

Kip met hele specerijen

1 kg kip, zonder vel

4 eetlepels olie

1 theelepel komijn

1 grote gesnipperde ui

een blokje gemberwortel, 1 1/4 x 1 1/4 cm, gepeld en gesnipperd

2-4 tenen knoflook, gepeld en geperst

2-3 gedroogde rode chilipepers

2 kaneelstokjes, elk 5 cm lang, in stukjes

2 zwarte kardamoms, aan de top ingesneden

4 hele kruidnagels

10 hele pimentbessen

1/2 theelepel gemalen kurkuma

1 theelepel paprikapoeder

1 1/2 dl warm water

1 1/2 theelepel zout

2 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes gesneden

2 verse groene chilipepers

1 eetlepel gemalen amandelen

2 eetlepels gehakte korianderblaadjes (eventueel)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd elk stuk kip in tweeën, scheid de poot van de dij en snijd elke dubbele kipfilet door.

Verhit de olie op half vuur, bak er de komijn in tot de zaadjes springen en voeg dan de ui, gember, knoflook en rode chilipepers toe.

Fruit tot de ui glazig is en schep vaak om.

Voeg de kaneel, kardamom, kruidnagel en piment toe en roerbak 30 seconden.

Voeg al roerend de kurkuma en paprikapoeder toe en meteen daarna de kip.

Zet het vuur iets hoger en bak de stukken kip tot ze kleur krijgen

(5-6 minuten). Schep vaak om.

Voeg het water en zout toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de kip een half uur sudderen tot het vlees gaar is.

Voeg de tomaten, groene chilipepers en gemalen amandelen toe, schep om,

leg het deksel op de pan en laat nog 6-8 minuten sudderen.

Roer er de helft van de korianderblaadjes door en neem de pan van het vuur.

Doe de kipcurry in een schotel en garneer met de rest van de korianderblaadjes.