Home > Recepten

Murgh masala (Dubbelgekruide kip)

4 ontvelde kipfilets

sap van 1 citroen

1 1/2 theelepel zout

2 theelepels versgemalen zwarte peper

1 middelgrote gepelde ui

2 gepelde teentjes knoflook

5 cm verse gemberwortel, geschild

3 1/2 dl yoghurt



Masala:

75 gr ghee

1 middelgrote gesnipperd ui

1 gesnipperd teentje knoflook

1 1/2 theelepel kurkuma

1 1/2 theelepel chilipoeder

1 theelepel gemalen kaneel

zaden van 20 kardamompeulen

2 theelepels korianderzaad

2 theelepels anijszaad
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het kippenvlees in repen van 3 cm breed en leg ze in een kom. Bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper. Wrijf ze goed in en zet afgedekt apart.

Hak in een blender of keukenmachine de ui, knoflook en gember fijn. Voeg de yoghurt toe en zeef de sappen van de kip erbij. Draai tot een homogene saus en schenk over de kip. Laat alles afgedekt minstens 24 uur marineren in de koelkast.

Steek de kip aan spiesjes en bewaar de marinade. Rooster ze op de barbecue of onder de grill in 6-8 minuten zo langzaam mogelijk net gaar (de kip mag niet te gaar worden). Trek het vlees van de pennen.



Voor de masala:

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Strooi er kurkuma, chilipoeder en kaneel bij, roer goed en bak 1 minuut.

Voeg de kardamom, koriander en anijs toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bewaarde yoghurtmarinade toe, meng goed en breng aan de kook. Leg de repen kip erin, warm nog 2-3 minuten zachtjes door en dien het gerecht meteen op.