Home > Recepten

Kippenpoten met gele rijst, Indiaas

4 kippenpoten

1 eetlepel citroen- of limoensap

peper, zout

1 teentje knoflook

1 1/2 dl volle yoghurt

2 theelepels hot currypoeder (Silvo)

1 pak witte rijst

2 theelepels kerriepoeder

50 gr cashewnoten
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak met een scherp mes ondiepe sneden in het dikke deel van de kippenpoten en wrijf de kippenpoten in met citroensap en wat peper en zout.

Pel de knoflook en pers hem uit.

Meng in een kom de yoghurt met het currypoeder en de knoflook.

Bestrijk de kip met deze marinade en laat het ± 1 uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de kippenpoten naast elkaar op het overrooster en bak ze midden in de oven

in ± 50 minuten goudbruin (zorg wel voor een opvangbak onder het rooster).

Bestrijk de kippenpoten halverwege de braadtijd met de overgebleven marinade.

Kook intussen de rijst in ruim kokend water met zout en kerriepoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Roer de cashewnoten door de rijst.

Serveer de kip met de rijst.

Notities

Lekker met romige spinazie.