Home > Recepten

Kipcurry 1

4 grote kippenbouten (± 1 kg)



Voor de saus:

1 grote ui

3 teentjes knoflook

5 cm verse gemberwortel of 2 theelepels gemberpoeder

15 gr boter

3 theelepels kerriepoeder

1 theelepel kaneel

4 kruidnagels

1 theelepel komijnzaad

zout, peper

1/2 literblik gepelde tomaten

2 dl yoghurt of 1 dl yoghurt en 1 dl halfroom

bieslook
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de ui en de knoflook. Hak ze samen met de gemberwortel fijn in de foodprocessor of doe dit met de hand. Verhit de boter en fruit dit mengsel even aan. Voeg alle andere ingredienten voor de saus toe en laat dit samen een minuut of drie doorkoken.

Verwijder eventueel het vel van de kippenbouten. Leg de bouten naast elkaar in een ovenvaste schaal. Verdeel de saus over de kip en plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175-200 °C ± 45 minuten.

Neem de kippenbouten uit de schaal, roer de saus goed door en schenk de saus weer over de kip. Garneer met fijngeknipte bieslook.

Notities

Serveer met rijst.