Home > Recepten

Kipcurry uit Goa

30 gr tamarindepeulen

30 gr geschilde verse gemberwortel

5-6 gepelde teentjes knoflook

10 peperkorrels

5 kleine groene kardamoms

6 kruidnagels

1 kaneelstokje van 2 1/2 cm

2 eetlepels azijn

3 eetlepels ghee of 3 eetlepels olie

1 grote gepelde ui in ringen

1 in 8 stukken verdeelde kip

1 eetlepel kurkumapoeder

1 eetlepel chilipoeder

4 dl water

0,6 dl kokosmelk

zout naar smaak

1 theelepel suiker

enkele currybladeren

ringetjes groene peper voor de garnering
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de tamarindepeulen 10-15 minuten in 2 kopjes heet water en pers de pulp eruit.

Herhaal dit tot alle pulp er is uitgeperst.

Maal de gemberwortel, knoflook, peperkorrels, kardamoms, kruidnagels en kaneel met de azijn tot een fijne pasta.

Verhit de ghee in een grote pan en fruit de ui hierin lichtbruin.

Voeg de stukken kip toe en braad ze in 5-6 minuten goudbruin.

Voeg de kruidenpasta, de kurkuma en het chilipoeder toe en bak nog eens 1-2 minuten.

Voeg dan het water toe en laat het gerecht even zachtjes pruttelen.

Voeg de kokosmelk, de tamarindepulp, zout, de suiker en de currybladeren toe en roer alles goed door.

Sluit de pan en kook de curry ± 45 minuten of tot de kip gaar is.

Garneer met de groene peper en serveer de curry als hoofdgerecht met rijst.