Home > Recepten

Kip Kohlapuri

1 1/2 kg kippenpoten en/of kipfilet, zonder vel

1 grofgesnipperde grote ui

3-4 gepelde en grofgesnipperde tenen knoflook

een blokje gemberwortel, 2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en grof gesnipperd

6 eetlepels olie

1 theelepel gemalen kurkuma

2 theelepels ketumbar

1 1/2 theelepel gemalen komijn

1 1/4 theelepel chilipoeder

1 blikje tomaten

1 1/4 theelepel zout

1,8 dl water

4-6 hele groene chilipepers

1 theelepel garam masala

2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kip door (scheid de poten van de dijen en snijd de filet in 2 of 3 stukken), spoel ze met koud water af en laat ze op keukenpapier drogen.

Verwerk de ui, knoflook en gember in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg zo nodig beetje water toe.

Verhit de olie op half vuur, voeg de gepureerde ingredienten toe en roerbak 5-6 minuten.

Voeg de kurkuma, ketumbar, komijn en chilipoeder toe en roerbak op laag vuur 4-5 minuten.

Voeg de helft van de tomaten toe, roer en laat 2-3 minuten koken.

Voeg de stukken kip toe en braad ze in 4-5 minuten rondom aan.

Voeg het restant van de tomaten, met het sap, toe.

Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en stoof de kip gaar. Roer af en toe (anders blijft de ingedikte jus op de bodem van de pan zitten).

Voeg de groene chilipepers en de garam masala toe, leg het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.

Neem de pan van het vuur en roer de korianderblaadjes door het gerecht.