Home > Recepten

Korianderkip

1 kg kippenbouten, zonder vel

2-4 tenen knoflook, gepeld en geperst

125 gr Bulgaarse yoghurt

5 eetlepels olie

1 grote ui, in dunne ringen gesneden

2 eetlepels ketumbar

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

1 theelepel gemalen gemengde specerijen

1/2 theelepel gemalen kurkuma

1/2 theelepel chilipoeder

1 1/4 dl warm water

1 theelepel zout

25 gr gemalen amandelen

2 hardgekookte eieren, in plakjes

1/4 theelepel paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kippenbouten in tweeŽn, wrijf ze in met geperst knoflook en doe ze met de yoghurt in een schaal.

Schep om en laat de schaal afgedekt 2-4 uur op een koele plaats staan.

Verhit de olie op half vuur, fruit de uiringen 6-8 minuten, haal ze uit de pan en houd ze apart.

Verwarm in dezelfde olie de koriander, zwarte peper, het kurkumapoeder en de gemengde specerijen 15 seconden en voeg meteen daarna de kip met de marinade uit de schaal toe.

Braad de kip op vrij hoog vuur aan (5-6 minuten).

Voeg het chilipoeder, water, zout en de gefruite uiringen toe.

Breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de kip in een half uur gaar worden.

Roer de gemalen amandelen erdoor en neem de pan van het vuur.