Home > Recepten

Murgh Aur Palak (Kip met spinazie)

450 gr kipfilet

1 eetlepel plantaardige olie (mosterdolie past het best in de Indiase keuken)

2 middelgrote fijngehakte uien

2 1/2 cm versgeraspte gemberwortel

3 fijngehakte teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

1 theelepel gemalen venkelzaad

1 theelepel ketumbar

1/2 theelepel chilipoeder

3 eetlepels water

1 theelepel zout

1 dl water

1 volle eetlepel ghee of boter

2 fijngehakte teentjes knoflook

6-8 kerriebladeren

1/2 theelepel komijnzaad

1/2 theelepel venkelzaad

1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers

450 gr gewassen spinazie

4 eetlepels yoghurt

1/2 eetlepel garam masala
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schroei 450 gr kipfilet in 1 eetlepel plantaardige olie dicht (mosterdolie past het best in de Indiase keuken).

Voeg 2 middelgrote fijngehakte uien, 2 1/2 cm versgeraspte gemberwortel en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak die 2-3 minuten mee.

Maak een mengsel van 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen venkelzaad, 1 theelepel ketumbar en 1/2 theelepel chilipoeder, vermengd met 3 eetlepels water en bak dit 2-3 minuten mee.

Voeg 1 theelepel zout en 1 dl water toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.

Doe in een andere pan 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 6-8 kerriebladeren, 1/2 theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers en 450 gr gewassen spinazie (steeltjes verwijderd) en roerbak dit 3-4 minuten/

Voeg het dan bij het kipmengsel en laat het geheel 10 minuten sudderen.

Voeg tenslotte 4 eetlepels yoghurt en 1/2 eetlepel garam masala toe, warm alles goed door en serveer direct.