Murgh Aur Palak (Kip met spinazie) |
|
450 gr kipfilet 1 eetlepel plantaardige olie (mosterdolie past het best in de Indiase keuken) 2 middelgrote fijngehakte uien 2 1/2 cm versgeraspte gemberwortel 3 fijngehakte teentjes knoflook 1 theelepel kurkuma 1 theelepel gemalen venkelzaad 1 theelepel ketumbar 1/2 theelepel chilipoeder 3 eetlepels water 1 theelepel zout 1 dl water 1 volle eetlepel ghee of boter 2 fijngehakte teentjes knoflook 6-8 kerriebladeren 1/2 theelepel komijnzaad 1/2 theelepel venkelzaad 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers 450 gr gewassen spinazie 4 eetlepels yoghurt 1/2 eetlepel garam masala |
|
BereidingSchroei 450 gr kipfilet in 1 eetlepel plantaardige olie dicht (mosterdolie past het best in de Indiase keuken).Voeg 2 middelgrote fijngehakte uien, 2 1/2 cm versgeraspte gemberwortel en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak die 2-3 minuten mee. Maak een mengsel van 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen venkelzaad, 1 theelepel ketumbar en 1/2 theelepel chilipoeder, vermengd met 3 eetlepels water en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg 1 theelepel zout en 1 dl water toe en laat het geheel 15 minuten sudderen. Doe in een andere pan 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 6-8 kerriebladeren, 1/2 theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers en 450 gr gewassen spinazie (steeltjes verwijderd) en roerbak dit 3-4 minuten/ Voeg het dan bij het kipmengsel en laat het geheel 10 minuten sudderen. Voeg tenslotte 4 eetlepels yoghurt en 1/2 eetlepel garam masala toe, warm alles goed door en serveer direct. |
Home > Recepten