Home > Recepten

Murgh dilkush

1 1/2 kg kip, zonder vel

4 eetlepels geklaarde boter

2 middelgrote uien

gehakte gemberwortel

4-6 tenen knoflook grof gesnipperd

125 gr Bulgaarse yoghurt

1 theelepel garam masala

1 1/2 dl warm water

1 1/4 eetlepel zout

25 gr verse korianderblaadjes, fijngehakt

1 eetlepel verse muntblaadjes (fijngehakt) of 1 theelepel gedroogde munt

1-2 verse groene chilipepers



Rooster, koel af en maal:

een kaneelstokje van 5 cm, in stukjes

6 groene kardamoms, ongepeld

6 hele kruidnagels

1 theelepel komijn

2-3 gedroogde rode chilipepers

1 eetlepel gele spliterwten



Rooster apart en maal:

25 gr gebrande cashewnoten

1 eetlepel wit maanzaad
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd elk stuk kip in tweeën (scheid de poot van de dij en snijd elke dubbele kipfilet door).

Verhit op half vuur 2 eetlepels boter en fruit de ui, gember en knoflook 4-5 minuten.

Druk overtollig vet met een houten lepel uit het uimengsel (tegen de rand van de pan), schep het mengsel op een bord en laat het enigszins afkoelen.

Doe de yoghurt in de keukenmachine, voeg de geroosterde, gemalen ingredienten en de gefruite uitjes toe en verwerk het tot een glad mengsel.

Wrijf de kip met deze marinade in, giet het restant erover, schep om en laat het 4-6 uur intrekken.

Verhit de resterende 2 eetlepels boter op laag vuur en bak er de garam masala al roerend 30 seconden in.

Voeg de gemarineerde stukken kip toe, draai het vuur iets hoger en bak de kip 5-6 minuten. Schep vaak om.

Voeg het water en zout toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en Laat de kip 35-40 minuten sudderen.

Voeg op half vuur de verse koriander, munt en groene chilipepers toe, roerbak 5 minuten en neem het gerecht dan van het vuur.