Home > Recepten

Siamese kip

3 fijngehakte sjalotjes

2 geperste teentjes knoflook

75 gr ongezouten pinda's

1 theelepel ketumbar

1 1/2 eetlepel kerriepoeder (of zelf samengesteld garam masala)

2 theelepels geraspte citroenschil

zout

cayennepeper

1 kip in 8 stukken

2 eetlepels boter

3 dl kokosmelk

1 eetlepel Japanse sojasaus

2 dl volle yoghurt, 2 uur uitgelekt

3 eetlepels gehakte koriander

3 eetlepels gehakte basilicum
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de sjalotjes, knoflook, pinda's, koriander, kerrie, citroenrasp, zout en cayennepeper in een vijzel of keukenmachine. Wrijf de stukken kip met het mengsel in en laat ze minstens 2 uur op een koele plaats marineren.

Verhit in een ruime pan de boter, wrijf het grootste deel van de marinade van de kip en bak de kip in de boter in ± 10 minuten rondom bruin.

Voeg de kokosmelk, sojasaus en marinade toe. Laat het geheel met de deksel op de pan 30-40 minuten stoven.

Neem na ± 25 minuten de deksel van de pan en laat het vocht gedeeltelijk verdampen. Roer de yoghurt erdoor en laat nog ± 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Strooi er de koriander en basilicum over (en eventueel nog wat pinda's).

Notities

Noot: Kokosmelk: meng 1 kop geraspte kokos (kan ook gedroogde) met 1 kop heet water en pureer dit. Zeef het mengsel en druk het kokospulp goed uit.

Er is ook kokosmelk te koop in blikjes en als blok (santen). Los de santen eerst in water op.