Home > Recepten

Curry met kip en ananas

1 grote ui

Stukje verse gemberwortel

400 gr kipfilet

zout

3 eetlepels olie

1 teentje knoflook

1 eetlepel milde kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

1 blikje kokosmelk

1 blikje ananasstukjes

2 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui, schil de gemberwortel en hak deze fijn. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met zout.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de stukjes kip rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan. Fruit de ui en de gember in het bakvet. Pers de knoflook erboven uit en fruit de kerrie en kurkuma even mee. Voeg de kokosmelk, kip en afgegoten ananasstukjes toe en stoof de curry nog 10 minuten zachtjes. Breng op smaak met zout en knip de peterselie erboven fijn.