Home > Recepten

Kippenlevertjes met masala 2

450 gr kippenlevertjes

4 eetlepels olie

1 grote gesnipperde ui

1 kaneelstokje, 5 cm lang, in stukjes

225 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

1 1/4 theelepel zout

0,9 dl warm water

3-4 tenen knoflook, gepeld en geperst

1 blikje tomaten

100 gr doperwten, diepvries

2-3 verse groene chilipepers

1/2 theelepel garam masala



Roer de volgende ingredienten met 2 theelepels water tot papje:

2 theelepels ketumbar

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen kurkuma

1/2 theelepel chilipoeder
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de levertjes schoon, ontdoe ze van vliesjes en kraakbeen en snijd ze in stukjes van ± 1 1/2 cm.

Verhit op half vuur 2 eetlepels olie en fruit de ui en kaneel tot de ui glazig is.

Voeg de aardappelblokjes en 1/4 theelepel zout toe en roerbak de aardappelen ± 2 minuten.

Voeg het water toe en laat de aardappelen met een deksel op de pan sudderen tot ze gaar zijn.

Verhit de resterende olie op half vuur in een ruime pan (een gietijzeren of één met anti-aanbaklaag).

Doe de knoflook in de pan en fruit die 30 seconden al roerend.

Voeg het kruidenpapje toe en roerbak op laag vuur ± 2 minuten.

Voeg de helft van de tomaten en wat sap toe en laat het al roerend 2-3 minuten koken. Maak de tomaten stuk met de bolle kant van een lepel.

Voeg de levertjes toe als het vocht is verdampt en roerbak ze op vrij hoog vuur 3-4 minuten.

Voeg de rest van de tomaten en het sap toe en roerbak nog 5-6 minuten.

Laat de levertjes 6-8 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Voeg de aardappelblokjes, doperwten, groene chilipepers en de rest van het zout toe en laat die 1-2 minuten meekoken. Zet het vuur half, neem het deksel van de pan en laat het gerecht nog 4-5 minuten doorkoken.

Roer de garam masala erdoor en haal de pan van het vuur.