Balti van garnalen en groenten in currysaus |
|
3 eetlepels maïsolie 1 ui in ringen 1/4 bloemkool in roosjes 4 in de lengte in vieren gesneden worteltjes 4 kleine aardappelen in dunne plakjes 50 gr diepvriesdoperwten 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 theelepel ketumbar 1/2 theelepel geraspte gemberwortel 1/2 geperst teentje knoflook zout, peper 1 eetlepel citroensap 250 gr gekookte, gepelde garnalen 1-2 eetlepels fijngesneden verse koriander 1/2 rode peper, zaadjes verwijderd, in plakjes 4 eetlepels slagroom De garnalen kunt u vervangen door zeeduivel, omdat dat een stevige vis is die tijdens het bakken niet uit elkaar valt. |
|
BereidingVerhit de olie en roerbak de ui, bloemkool, wortel, aardappelen en doperwten ± 10 minuten tot de groenten lichtbruin zijn.Roer de tomatenpuree, ketumbar, gember, knoflook, 1/2 theelepel zout, peper, het citroensap en 1/2 dl water door het groentemengsel en laat afgedekt nog 10 minuten stoven. Voeg de garnalen toe en stoof die ± 5 minuten mee. Voeg de verse koriander, rode peper en slagroom toe. Verwarm het gerecht goed en serveer het. NotitiesLekker met Raita (frisse yoghurtsalade):Meng 3 dl volle yoghurt met 1 dl water, 1 theelepel zout, 1 eetlepel fijngesneden munt, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander en 1 fijngesneden groene peper. Garneer met plakjes komkommer. |
Home > Recepten