Home > Recepten

Balti van garnalen en groenten in currysaus

3 eetlepels maïsolie

1 ui in ringen

1/4 bloemkool in roosjes

4 in de lengte in vieren gesneden worteltjes

4 kleine aardappelen in dunne plakjes

50 gr diepvriesdoperwten

1 eetlepel tomatenpuree

1/2 theelepel ketumbar

1/2 theelepel geraspte gemberwortel

1/2 geperst teentje knoflook

zout, peper

1 eetlepel citroensap

250 gr gekookte, gepelde garnalen

1-2 eetlepels fijngesneden verse koriander

1/2 rode peper, zaadjes verwijderd, in plakjes

4 eetlepels slagroom



De garnalen kunt u vervangen door zeeduivel, omdat dat een stevige vis is die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Sausjes; Indiaas; Pakistaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en roerbak de ui, bloemkool, wortel, aardappelen en doperwten ± 10 minuten tot de groenten lichtbruin zijn.

Roer de tomatenpuree, ketumbar, gember, knoflook, 1/2 theelepel zout, peper, het citroensap en 1/2 dl water door het groentemengsel en laat afgedekt nog 10 minuten stoven.

Voeg de garnalen toe en stoof die ± 5 minuten mee.

Voeg de verse koriander, rode peper en slagroom toe.

Verwarm het gerecht goed en serveer het.

Notities

Lekker met Raita (frisse yoghurtsalade):

Meng 3 dl volle yoghurt met 1 dl water, 1 theelepel zout, 1 eetlepel fijngesneden munt, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander en 1 fijngesneden groene peper.

Garneer met plakjes komkommer.