Home > Recepten

Balti kip

2 eetlepels maïsolie

1 in halve ringen gesneden ui

1 gehalveerde tomaat in partjes

2 cm pijpkaneel

1 kardamomzaadje

1/4 theelepel komijnzaadjes

1/4 theelepel geraspte gemberwortel

1/2 geperst teentje knoflook

1 theelepel garam masala (kerriepoeder)

zout, cayennepeper

± 500 gr kipdelen, bijvoorbeeld drumsticks of karbonades

1 eetlepel volle yoghurt

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel fijngesneden verse koriander

1 kleine groene peper in ringen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas; Pakistaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en bak de ui hierin ± 5 minuten.

Bak de tomaat 2 minuten mee.

Voeg de kaneel, de kardamom, het komijnzaad, de gember, de knoflook, de garam masala, 1/2 theelepel zout en cayennepeper toe en roerbak 3 minuten.

Voeg de kipdelen toe en roerbak ± 5 minuten.

Roer de yoghurt erdoor en laat de kip afgedekt onder af en toe roeren ± 15 minuten stoven.

Roer er het citroensap, de verse koriander en de groene pepers door en serveer direct met gekruide rijst.



Ook lekker met blokjes kipfilet; stoof die dan 5-10 minuten.

Notities

Lekker met kruidige rijst (Pullao)