Balti kip |
|
2 eetlepels maïsolie 1 in halve ringen gesneden ui 1 gehalveerde tomaat in partjes 2 cm pijpkaneel 1 kardamomzaadje 1/4 theelepel komijnzaadjes 1/4 theelepel geraspte gemberwortel 1/2 geperst teentje knoflook 1 theelepel garam masala (kerriepoeder) zout, cayennepeper ± 500 gr kipdelen, bijvoorbeeld drumsticks of karbonades 1 eetlepel volle yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngesneden verse koriander 1 kleine groene peper in ringen |
|
BereidingVerhit de olie en bak de ui hierin ± 5 minuten.Bak de tomaat 2 minuten mee. Voeg de kaneel, de kardamom, het komijnzaad, de gember, de knoflook, de garam masala, 1/2 theelepel zout en cayennepeper toe en roerbak 3 minuten. Voeg de kipdelen toe en roerbak ± 5 minuten. Roer de yoghurt erdoor en laat de kip afgedekt onder af en toe roeren ± 15 minuten stoven. Roer er het citroensap, de verse koriander en de groene pepers door en serveer direct met gekruide rijst. Ook lekker met blokjes kipfilet; stoof die dan 5-10 minuten. NotitiesLekker met kruidige rijst (Pullao) |
Home > Recepten