Home > Recepten

Kip-tomaten Balti

2 eetlepels maïsolie

4 tomaten in plakjes

1/2 theelepel ketumbar

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel gemalen komijn

1/2 geperst teentje knoflook

300 gr kipfilet in blokjes

1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad

1 eetlepel fijngesneden koriander
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas; Pakistaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en bak de tomaten hierin 5 minuten.

Meng intussen de ketumbar, chilipoeder, zout, komijn en knoflook in een kom en strooi dit kruidenmengsel over de tomaten.

Voeg de kip aan het tomatenmengsel toe, schep goed om en roerbak ± 5 minuten.

Schenk er 2 eetlepels water over en laat onder af en toe omroeren ± 10 minuten inkoken tot de saus de juiste dikte heeft en de kip gaar is.

Strooi er sesamzaad en verse koriander over en serveer direct.

Geef er Indiaas Naan-brood of een grof landelijk brood bij.

Notities

Lekker met linzen en witte rijst.

Geroosterde sesamzaadjes zijn te koop bij toko's en natuurvoedingswinkels. Bak ongeroosterde zaadjes 1 minuut in een droge koekenpan, die u in beweging houdt.