Home > Recepten

Jhinga kari madrasi (Garnalencurry uit Madras)

50 gr ghee

1 kleine gesnipperde ui

2 gesnipperde teentjes knoflook

1 theelepel ketumbar

1/2 theelepel kurkuma

mespunt gemalen gember

1/2 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel zout

500 gr gepelde steurgarnalen

1 eetlepel azijn

chilipoeder ter garnering
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak nog 3 minuten.

Draai het vuur zeer laag (gebruik eventueel een vlamverdeler), voeg de garnalen toe en schep ze 1 minuut luchtig door de specerijen. Roer vervolgens de azijn erdoor, draai het vuur hoger en roerbak 30 seconden.

Bestrooi de curry met chilipoeder en serveer meteen.

Notities

Noot: Veel mensen denken dat een curry in de saus moet zwemmen. Dat is niet zo, want vele Indiërs houden juist van ietwat droge schotels. Vergeet echter niet dat in een droger gerecht de kruiderijen geconcentreerd raken; wees daarom voorzichtig als u de hoeveelheid vloeistof in een gerecht verandert.