Home > Recepten

Garnalencurry 1

1 kg grote garnalen (bijvoorbeeld kreeftgarnalen)

3-4 teentjes knoflook

± 1 cm gemberwortel

4 lente-uitjes in grote stukken

2 groene pepers in stukjes (zonder pitjes)

3 eetlepels olie

1 eetlepel koriander

1/2 theelepel venkelzaad

1/4 theelepel mosterdzaad

2 1/2 dl kokosroom

100 gr korianderblaadjes in stukjes
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen.

Maal de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de pepers in een keukenmachine fijn tot een moes.

Doe de moes in een (steel)pan en bak het 2 minuten.

Voeg de koriander, het venkelzaad, het mosterdzaad en de kokosroom toe en kook dit 3-4 minuten.

Voeg dan 1/8 liter water toe en kook het op matig vuur nog eens 4 minuten.

Voeg de garnalen toe en roerbak tot de garnalen mals zijn.

Roer de fijngehakte korianderblaadjes erdoor en serveer direct met rijst.