Garnalencurry 1 |
|
1 kg grote garnalen (bijvoorbeeld kreeftgarnalen) 3-4 teentjes knoflook ± 1 cm gemberwortel 4 lente-uitjes in grote stukken 2 groene pepers in stukjes (zonder pitjes) 3 eetlepels olie 1 eetlepel koriander 1/2 theelepel venkelzaad 1/4 theelepel mosterdzaad 2 1/2 dl kokosroom 100 gr korianderblaadjes in stukjes |
|
BereidingPel de garnalen.Maal de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de pepers in een keukenmachine fijn tot een moes. Doe de moes in een (steel)pan en bak het 2 minuten. Voeg de koriander, het venkelzaad, het mosterdzaad en de kokosroom toe en kook dit 3-4 minuten. Voeg dan 1/8 liter water toe en kook het op matig vuur nog eens 4 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak tot de garnalen mals zijn. Roer de fijngehakte korianderblaadjes erdoor en serveer direct met rijst. |
Home > Recepten