Hot curry met vis en sereh |
|
1 1/2 theelepel kurkuma zout 600 gr grote visfilets in 8 stukken 1 ui in stukken 3 teentjes knoflook 2 theelepels fijngesneden gemberwortel 2 serehstengels (gebruik alleen het zachte dikke gedeelte) 2 rijpe tomaten 1 rode chilipeper 4 eetlepels olie 2 theelepels ketumbar 1 theelepel gemalen komijn 2 theelepels kerriepoeder 2 dl kokosmelk (blik) 2 dl kippen- of visbouillon (van tablet) 1-2 theelepels limoensap zout, peper |
|
BereidingVermeng de kurkuma met zout, wrijf de vis hiermee in en laat het mengsel ± 10 minuten intrekken.Wrijf de ui, knoflook, gember, sereh, tomaten, rode peper en 1 eetlepel olie in een vijzel tot een pasta of pureer ze in een keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olie, bak de vis hierin aan beide zijden ± 1 minuut en neem de vis uit de pan. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en laat de koriander, de komijn en het kerriepoeder hierin ± 1 minuut zachtjes bakken. Voeg het uienmengsel toe en bak dat op heel zacht vuur ± 5 minuten mee. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en laat het mengsel ± 8 minuten koken tot de saus iets dikker wordt. Breng De saus met limoensap, zout en peper op smaak. Doe de vis in de saus en verwarm het geheel nog ± 4 minuten. NotitiesServeer er gekookte witte rijst bij. |
Home > Recepten