Home > Recepten

Hot curry met vis en sereh

1 1/2 theelepel kurkuma

zout

600 gr grote visfilets in 8 stukken

1 ui in stukken

3 teentjes knoflook

2 theelepels fijngesneden gemberwortel

2 serehstengels (gebruik alleen het zachte dikke gedeelte)

2 rijpe tomaten

1 rode chilipeper

4 eetlepels olie

2 theelepels ketumbar

1 theelepel gemalen komijn

2 theelepels kerriepoeder

2 dl kokosmelk (blik)

2 dl kippen- of visbouillon (van tablet)

1-2 theelepels limoensap

zout, peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de kurkuma met zout, wrijf de vis hiermee in en laat het mengsel ± 10 minuten intrekken.

Wrijf de ui, knoflook, gember, sereh, tomaten, rode peper en 1 eetlepel olie in een vijzel tot een pasta of pureer ze in een keukenmachine.

Verhit 2 eetlepels olie, bak de vis hierin aan beide zijden ± 1 minuut en neem de vis uit de pan.

Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en laat de koriander, de komijn en het kerriepoeder hierin ± 1 minuut zachtjes bakken.

Voeg het uienmengsel toe en bak dat op heel zacht vuur ± 5 minuten mee.

Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en laat het mengsel ± 8 minuten koken tot de saus iets dikker wordt.

Breng De saus met limoensap, zout en peper op smaak.

Doe de vis in de saus en verwarm het geheel nog ± 4 minuten.

Notities

Serveer er gekookte witte rijst bij.