Home > Recepten

Tali muchli (Gestoofde vis)

1 kg hele schol of tong, panklaar

sap van 2 citroenen



Kokos masala:

1 verse kokosnoot

5 verse groene ontpitte chilipepers

2 gepelde teentjes knoflook

2 eetlepels plantaardige olie

2 eetlepels vers gehakte korianderblaadjes

1 eetlepel heldere honing

2 theelepels gemalen komijn

2 theelepels gemalen fenegriek

1 theelepel zout

1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de vissen goed af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Leg de vissen op een blad, bedruppel met de helft van het citroensap en zet even apart. Bereid intussen de kokos masala.

Prik de 'ogen' van de kokosnoot door en vang het sap op. Kraak de noot en haal de kokos eruit. Doe het in een blender of keukenmachine en draai glad. Voeg de chilipepers, knoflook en olie toe en draai opnieuw. Voeg de rest van het citroensap, gehakte koriander, honing, komijn, fenegriek, zout en peper toe en meng alles goed.

Wentel de vissen in deze saus. Leg ze in een ovenschaal en dek af met folie. Bak 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de vis gaar is. Verwijder de folie, leg de vissen op een warme schotel en dien op.

Notities

Noot: Dit gerecht is karakteristiek voor Zuid-India, waar vers gevangen vis vaak wordt gekookt onder een masala van verse kokos. Dit gebeurt traditioneel op een open vuur op het strand, zo in de hete as, of ook wel op een verhitte steen. Een gewone oven geeft echter een even smakelijk resultaat.

Behalve schol of tong is iedere andere platvis, of filet van rondvis zoals kabeljauw, geschikt. Noot: Dit gerecht is karakteristiek voor Zuid-India, waar vers gevangen vis vaak wordt gekookt onder een masala van verse kokos. Dit gebeurt traditioneel op een open vuur op het strand, zo in de hete as, of ook wel op een verhitte steen. Een gewone oven geeft echter een even smakelijk resultaat.

Behalve schol of tong is iedere andere platvis, of filet van rondvis zoals kabeljauw, geschikt.