Home > Recepten

Tandoori Machhi (Tandoorivis I)

4 schoongemaakte, maar nog hele rode ponen (of zonnevis of knorhaan of haring)

100 gr yoghurt

40 gr boter

1/2 dl azijn

2 teentjes knoflook

1 stukje gemberwortel

1 citroen

2 koffielepels witte peper

1/2 koffielepel chilipoeder

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers de knoflookteentjes en een stukje gember door de knijper en meng door elkaar.

Maak een marinade van yoghurt, kruiden, azijn en het mengsel van gember en knoflook. Breng op smaak met zout.

Leg de vissen 2 uur in de marinade.

Rijg de vissen dan op een spies of klem ze tussen een speciale houder en gril ze in de oven (regelmatig omdraaien).

Strijk ze na de helft van de kooktijd in met boter en plaats ze weer onder de gril.

Serveer warm.