Home > Recepten

Vis, geroosterd

1 kg gefileerde vis, bijvoorbeeld roodbaars en/of zeewolf

2 eetlepels geraspte gemberwortel

3 heel fijn gehakte teentjes knoflook

1 1/2 theelepel zout

4 theelepels koriander (ketumbar, toko)

2 theelepels garam masala (kerriemengsel, toko of zelf samengesteld)

1/2 theelepel cayennepeper

3 eetlepels citroensap

2-2 1/2 dl yoghurt, 2 uur uitgelekt

2 eetlepels bloem

(1 eetlepel gembersiroop)
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was en droog de vis en snijd hem in blokjes van 3 x 3 cm.

Meng voor de marinade alle overige ingredienten.

Schep de stukjes vis voorzichtig door de marinade (de vis moet goed bedekt zijn) en laat de vis ± 30 minuten marineren.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Steek de blokjes vis aan roosterpennen (± 4-5 stukjes vis per pen).

Grilleer de blokjes vis ± 10 cm onder de grill 6-8 minuten en keer ze tijdens het roosteren enkele malen.

Notities

Serveer de geroosterde vis met rijst of chapatti's.