Vis, geroosterd |
|
1 kg gefileerde vis, bijvoorbeeld roodbaars en/of zeewolf 2 eetlepels geraspte gemberwortel 3 heel fijn gehakte teentjes knoflook 1 1/2 theelepel zout 4 theelepels koriander (ketumbar, toko) 2 theelepels garam masala (kerriemengsel, toko of zelf samengesteld) 1/2 theelepel cayennepeper 3 eetlepels citroensap 2-2 1/2 dl yoghurt, 2 uur uitgelekt 2 eetlepels bloem (1 eetlepel gembersiroop) |
|
BereidingWas en droog de vis en snijd hem in blokjes van 3 x 3 cm.Meng voor de marinade alle overige ingredienten. Schep de stukjes vis voorzichtig door de marinade (de vis moet goed bedekt zijn) en laat de vis ± 30 minuten marineren. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Steek de blokjes vis aan roosterpennen (± 4-5 stukjes vis per pen). Grilleer de blokjes vis ± 10 cm onder de grill 6-8 minuten en keer ze tijdens het roosteren enkele malen. NotitiesServeer de geroosterde vis met rijst of chapatti's. |
Home > Recepten