Viscurry 2 |
|
1 ui stukje verse gemberwortel 2 tomaten 1 rode peper 400 gr kabeljauwfilet zout 150 gr grote gepelde garnalen 3 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 2 theelepels ketumbar 1 theelepel kurkuma (kuncit) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 eetlepel tomatenpuree 2 theelepels garam masala verse koriander |
|
BereidingSnipper de ui.Schil de gemberwortel en hak deze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de vis in stukken en bestrooi die met zout. Spoel de garnalen af. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui, peper en gember en pers de knoflook erboven uit. Voeg de kurkuma, ketumbar, komijn en tomatenpuree toe en fruit dit even mee. Voeg de vis, tomaat, garam masala en een kwart liter water toe en stoof de vis in ± 8 minuten gaar. Roer de garnalen erdoor. Breng het geheel op smaak met zout. Strooi er gehakte verse koriander over. |
Home > Recepten