Masor jhol (viscurry uit Assam) |
|
± 500 gr schoongemaakte zeewolf in stukjes van ± 2 cm 1/2 theelepel kurkuma 1/2 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel korianderpoeder 1 theelepel zout 2 fijngehakte groene chilipepers 1 fijngehakte ui Fijngehakte knoflook en gemberwortel 1/4 theelepel komijnzaad 1/2 theelepel mosterdzaad versgehakte koriander 2 tomaten in plakjes |
|
BereidingWrijf de vis in met de kurkuma, de gemalen konijn, het korianderpoeder, het zout en de fijngehakte chilipeper.Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de stukjes vis hierin ± 2 minuten aan beide kanten. Neem de stukjes vis uit de pan en laat ze uitlekken. Fruit in de achtergebleven olie achtereenvolgens de komijn- en mosterdzaadjes, de knoflook, de gember en de ui. Voeg dan de plakjes tomaat toe en laat het mengsel ± 5 minuten koken. Voeg tenslotte de stukjes vis toe en laat de curry nog ± 10 minuten sudderen. NotitiesServeer er rijst bij. |
Home > Recepten