Home > Recepten

Masor jhol (viscurry uit Assam)

± 500 gr schoongemaakte zeewolf in stukjes van ± 2 cm

1/2 theelepel kurkuma

1/2 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel korianderpoeder

1 theelepel zout

2 fijngehakte groene chilipepers

1 fijngehakte ui

Fijngehakte knoflook en gemberwortel

1/4 theelepel komijnzaad

1/2 theelepel mosterdzaad

versgehakte koriander

2 tomaten in plakjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de vis in met de kurkuma, de gemalen konijn, het korianderpoeder, het zout en de fijngehakte chilipeper.

Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de stukjes vis hierin ± 2 minuten aan beide kanten.

Neem de stukjes vis uit de pan en laat ze uitlekken.

Fruit in de achtergebleven olie achtereenvolgens de komijn- en mosterdzaadjes, de knoflook, de gember en de ui.

Voeg dan de plakjes tomaat toe en laat het mengsel ± 5 minuten koken.

Voeg tenslotte de stukjes vis toe en laat de curry nog ± 10 minuten sudderen.

Notities

Serveer er rijst bij.