Xoriohor maasor jhol (viscurry uit Assam) |
|
± 500 gr schoongemaakte zeewolf, forel of zalm in stukjes van ± 2 cm 1/2 theelepel kurkuma 2 groene chilipepers 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel ketumbar 1 fijngehakte ui 1 theelepel mosterdzaad verse koriander 2 theelepels yoghurt 2 teentjes knoflook 1 mespunt gemberpoeder 2 eetlepels water zout 1 eetlepel frituurolie |
|
BereidingPureer de kurkuma, de chilipepers, de komijn, de koriander, de ui, het mosterdzaad, de verse koriander, de yoghurt, de knoflook, het gemberpoeder, het water en zout tot een pasta en marineer de stukjes vis hierin ± 30 minuten.Verhit de olie in een grote pan en roerbak de gemarineerde stukjes vis hierin ± 5 minuten. Voeg de rest van de pasta toe en laat de curry nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen. Desgewenst kunt u er nog wat plakjes tomaat bij voegen. NotitiesServeer de curry met rijst |
Home > Recepten