Home > Recepten

Tonijncurry

1 blikje tonijn in olie

1 fijngesneden ui

2 fijngesneden groene pepers

3 fijngehakte teentjes knoflook

een klein stukje fijngehakte gember

1 salamblaadje of enkele kerrieblaadjes

3 serehblaadjes

klein stokje kaneel

2 kruidnagels

2 kardamomzaden

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel garam masala

1 theelepel korianderpoeder

1/2 theelepel komijnpoeder

1 theelepel chilipoeder

een blikje tomatenpuree

citroensap naar smaak

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Giet de olie uit het blikje in de pan en bak hierin de uien met alle kruiden ongeveer 5 minuten. Voeg, indien nodig, extra olie toe.

Voeg dan de tonijn toe met zout naar smaak en bak de tonijn ongeveer een kwartier zachtjes in het kruidenmengsel.

Maak het gerecht af met ongeveer een half kopje water en de tomatenpuree en laat het gerecht nog een kwartiertje op een laag vuur sudderen tot een dikke gebonden saus is ontstaan.

Eventueel nog een paar druppels citroen toevoegen.

Notities

Noot: Lekker als lunchhapje of op een toostje bij de borrel.