Home > Recepten

Gambacurry

800 gr rauwe ongepelde gamba's

1/4 blok santen (± 50 gr)

1 eetlepel geraspte kokos

1 eetlepel rijstebloem

3 eetlepels olie

1 ui in dunne ringen

1 rode Spaanse peper in reepjes

stukje verse gember van ± 1 x 2 cm, geraspt

5 teentjes knoflook

2 theelepels kerriepoeder (mild)

1 theelepel gemalen piment

2 theelepels paprikapoeder (mild)

1/2 theelepel ketumbar (koriander)

zout, peper

± 2 eetlepels citroensap

8 takjes koriander
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de gamba's. Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.

Los in 3 dl heet water de santen op.

Rooster in een droge koekenpan de kokos en de rijstebloem lichtbruin en roer er van het vuur af 1 dl opgeloste santen door.

Verhit in een braadpan de olie. Bak de ui, Spaanse peper en gember ± 5 minuten zachtjes. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de kerriepoeder, piment, paprikapoeder en ketumbar toe.

Bak nog ± 2 minuten zachtjes. Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen toe.

Laat ± 10 minuten zachtjes koken. Doe de gamba's erbij en laat nog ± 8 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Knip de koriander erboven fijn.

Notities

Lekker met witte rijst.