Gambacurry |
|
800 gr rauwe ongepelde gamba's 1/4 blok santen (± 50 gr) 1 eetlepel geraspte kokos 1 eetlepel rijstebloem 3 eetlepels olie 1 ui in dunne ringen 1 rode Spaanse peper in reepjes stukje verse gember van ± 1 x 2 cm, geraspt 5 teentjes knoflook 2 theelepels kerriepoeder (mild) 1 theelepel gemalen piment 2 theelepels paprikapoeder (mild) 1/2 theelepel ketumbar (koriander) zout, peper ± 2 eetlepels citroensap 8 takjes koriander |
|
BereidingPel de gamba's. Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.Los in 3 dl heet water de santen op. Rooster in een droge koekenpan de kokos en de rijstebloem lichtbruin en roer er van het vuur af 1 dl opgeloste santen door. Verhit in een braadpan de olie. Bak de ui, Spaanse peper en gember ± 5 minuten zachtjes. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de kerriepoeder, piment, paprikapoeder en ketumbar toe. Bak nog ± 2 minuten zachtjes. Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen toe. Laat ± 10 minuten zachtjes koken. Doe de gamba's erbij en laat nog ± 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Knip de koriander erboven fijn. NotitiesLekker met witte rijst. |
Home > Recepten