Home > Recepten

Rijst, gekruid 1

5 koppen rijst

1 afgestreken eetlepel kurkuma (kuncit)

1 theelepel korianderpoeder

1 afgestreken eetlepel gemalen komijn

1/2 theelepel cayennepeper

1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels

100 gr gewassen krenten (en/of rozijnen)

4 teentjes knoflook uit de knijper

1 theelepel kaneelpoeder

1 mespunt kruidnagelpoeder
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rijst en laat ze in een zeef goed uitlekken.

Maak boter heet en bak hierin onder regelmatig omroeren de rijst met de kurkuma, koriander, komijn en cayennepoeder.

Voeg, als de rijstkorrels vrijwel doorzichtig zijn geworden, de grofgemalen peperkorrels, gewassen krenten, knoflook, kaneelpoeder en kruidnagelpoeder toe.

Voeg vervolgens zoveel water toe dat de rijst ± 2 cm onder staat.

Voeg wat zout toe en breng de massa aan de kook.

Laat op laag vuur doorsudderen.