Rijst met groenten, gele |
|
200 gr rode linzen 1/2 liter kruidenbouillon 5 saffraandraadjes 1 dl melk 200 gr langkorrelrijst 2 grote aardappelen (geen afkokers) 2 vleestomaten 1 teentje knoflook 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel gemberpoeder ± 30 gr boter 300 gr bloemkoolroosjes 1 1/2 dl Bulgaarse yoghurt 45 gr hazenlnoten |
|
BereidingKook de linzen in de bouillon in ± 20 minuten bijna gaar en laat ze uitlekken.Laat de saffraan in de warme melk trekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes, ontvel de tomaten en snijd ze in even grote blokjes. Fruit de specerijen zachtjes in de boter. Bak de aardappel en de bloemkool omscheppend 5 minuten, roer er dan de tomaatblokjes door en schep dit met de rijst en de linzen om. Laat het geheel In 20 minuten garen. Voeg de saffraanmelk met de yoghurt toe, laat doorwarmen en maak op smaak met peper en zout. Bestrooi het gerecht met de gehakte noten. NotitiesLekker met komkommersalade met yoghurtdressing. |
Home > Recepten