Kerrierijst met linzen |
|
1-2 eetlepels plantaardige (saffloer) olie 1/2 gehakte ui 3 geperste teentjes knoflook 1/4 theelepel gemberpoeder 1/2 theelepel kurkuma 2-3 theelepels kerriepoeder, naar smaak 200 gr gewassen bruine rijst 150 gr gewassen en uitgezochte linzen 900 ml groentebouillon (of water met 2 groentebouillonblokjes) zout naar smaak 50 gr rozijnen of krenten 25 gr zonnebloempitten 1 grote rinse appel (of twee kleine) in dobbelsteentjes Voor de garnering: 250 ml magere naturel yoghurt 50 gr rozijnen of chutney |
|
BereidingVerwarm 1 eetlepel olie in een pan met zwarte bodem van 2 liter inhoud en fruit hierin de ui met 1 teentje knoflook tot hij glazig wordt.Voeg gember, kurkuma en kerriepoeder en fruit nog een paar minuten. Voeg, indien nodig, nog wat olie toe en bak de rijst 2 minuten mee. Voeg de linzen, bouillon, de rest van de knoflook, de rozijnen en de zonnebloempitten toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af, temper de hitte en laat het gerecht 25 minuten sudderen. Voeg de appel toe en sudder, afgedekt, nog 10-15 minuten of tot het water is opgenomen. |
Home > Recepten