Home > Recepten

Mattar pilau

275 gr Basmatirijst

75 gr geklaarde boter

2 theelepels venkelzaadjes

2-3 gedroogde rode chilipepers

6 hele kruidnagels

2 kaneelstokjes, elk 5 cm lang en in stukjes gebroken

6 groene kardamoms, aan de top van de peul ingesneden

2 laurierblaadjes, verkruimeld

1 grote ui, in dunne ringen gesneden

150 gr doperwten, diepvries

1 theelepel gemalen kurkuma

1 1/4 theelepel zout

5 ¾ dl water
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rijst, laat hem een half uur in koud water weken en dan goed uitlekken.

Verhit de boter op half vuur en bak de venkelzaadjes bruin.

Voeg de chilipepertjes, kruidnagels, kaneel, kardamom en laurierblaadjes toe, schep een keer om en voeg dan de uiringen toe.

Bak al roerend tot de uiringen lichtbruin zijn.

Voeg de rijst, doperwten, kurkuma en zout toe en roerbak alles tot de rijst helemaal droog is (4-5 minuten), de laatste 2 minuten op laag

vuur.

Voeg het water toe, breng het aan de kook en laat de rijst met het deksel op de pan 12-15 minuten sudderen. Til het deksel vooral niet op.

Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten staan.