Kedgeree 1 (kruidige rijst) |
|
3 uien 3 cm verse gember 4 groene pepers 1 pakje kokosmelkpoeder 3 eetlepels olie 50 gr gepelde amandelen 50 gr rozijnen 250 gr rijst 100 gr linzen zout 1/2 theelepel komijnzaad 10 kardamompeulen 10 kruidnagels stokje kaneel 2 eetlepels suiker |
|
BereidingPel en snipper de uien.Schil en rasp de gember. Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes. Los het kokosmelkpoeder op in 2,5 dl water. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de amandelen en de rozijnen tot de amandelen licht gekleurd zijn. Schep ze uit de pan en fruit de uien en pepers in dezelfde olie. Kook de rijst en de linzen 10 minuten op zacht vuur in 2 dl water met zout. Voeg de amandelen (houd er een paar achter), de rozijnen, uien, pepers, gember, kokosmelk, komijn, kardamom, kruidnagels, kaneel en suiker toe. Kook het gerecht in ± 20 minuten gaar. Schep het luchtig door elkaar. Garneer met de achtergehouden amandelen. |
Home > Recepten