Home > Recepten

Kedgeree 1 (kruidige rijst)

3 uien

3 cm verse gember

4 groene pepers

1 pakje kokosmelkpoeder

3 eetlepels olie

50 gr gepelde amandelen

50 gr rozijnen

250 gr rijst

100 gr linzen

zout

1/2 theelepel komijnzaad

10 kardamompeulen

10 kruidnagels

stokje kaneel

2 eetlepels suiker
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien.

Schil en rasp de gember.

Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.

Los het kokosmelkpoeder op in 2,5 dl water.

Verhit de olie in een grote koekenpan.

Fruit de amandelen en de rozijnen tot de amandelen licht gekleurd zijn.

Schep ze uit de pan en fruit de uien en pepers in dezelfde olie.

Kook de rijst en de linzen 10 minuten op zacht vuur in 2 dl water met zout.

Voeg de amandelen (houd er een paar achter), de rozijnen, uien, pepers,

gember, kokosmelk, komijn, kardamom, kruidnagels, kaneel en suiker toe.

Kook het gerecht in ± 20 minuten gaar.

Schep het luchtig door elkaar.

Garneer met de achtergehouden amandelen.