Home > Recepten

Balletjes met saffraanmayonaise, Bengaalse

10 kardamomzaadjes

1 mespunt knoflookpasta

800 gr gemengd lams- of varkensgehakt

peper, zout

1 beschuit

1 ei

een handvol peterselie

1 doosje rode kerstomaatjes

boter



Voor de saffraanmayonaise:

1 dl mayonaise met citroen

1/4 dopje saffraanpoeder

witte rum of limoensap
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

door het gehakt.

Kruid met peper en zout.

Verkruimel de beschuit en voeg die met het ei bij het vleesmengsel.

Meng goed en maak er balletjes van van ongeveer 3 cm diameter.

Spoel de peterselie, verwijder de steeltjes en droog hem in een keukenhanddoek.

Haal het steeltje van de tomaatjes, spoel en droog ze.

Meng de mayonaise met de saffraan en een scheutje witte rum of limoensap.

Bak de balletjes krokant in een klontje hete boter.

Doe de mayonaise in een sauspotje.

Fruit de tomaatjes heel even in frituurolie van 180 °C en leg ze op keukenpapier, zodat het vet wordt geabsorbeerd.

Verdeel de vleesballetjes samen met de tomaatjes over 6 borden.

Bestrooi ze met 'á la seconde' gefrituurde peterselie met een paar korreltjes zout.

Lepel in het midden wat saffraanmayonaise.

Geef de rest van de mayonaise er apart bij.