Home > Recepten

Safaid Channe

4 koppen gekookte kikkererwten

1 kop kookvocht van kikkererwten

1/4 kop olie

2 koppen fijngehakte uien

2 theelepels gehakte knoflook

2 eetlepels fijngehakte verse gember

2 theelepels ketumbar

1/3 theelepel gemalen kardamom

1 1/2 theelepel citroensap

1/4 theelepel rode peper

1/4 theelepel zwarte peper

1 gehakte tomaat

1 theelepel zout



Noot: 1 kop = maatbeker 2.4 dl inhoud.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 2 minuten. Voeg alle kruiden en het citroensap toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten.

Voeg het kookvocht, zout en 1 1/2 dl water toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten sudderen. Voeg kikkererwten toe en kook nog 10 minuten met de deksel op de pan.

Serveer gegarneerd met uisliertjes en groene chilipepers.

Geef er naan bij.