Biryani, vegetarische |
|
4 kopjes basmatirijst 2 uien 1 rode paprika 1 grote gepelde tomaat enkele bloemkoolroosjes enkele teentjes knoflook een stukje verse gemberwortel 1 citroen saffraan 1 koffielepel mosterdzaad 1/2 koffielepel komijnzaad 1/2 koffielepel korianderpoeder enkele kruidnagels, kaneelstokjes, kardamom enkele gedroogde chilipepers (naar eigen smaak) ghee (geklaarde boter) of arachide-olie (geen olijfolie) 1 1/2 kop yoghurt een handvol groene erwten (diepvries) een handvol cashewnoten (eventueel verse korianderblaadjes) |
|
BereidingSnijd de uien in ringen snijden en bruin ze aan in de ghee. Voeg de knoflook, de geraspte gember en de kruiden toe en stoof hierin alle groenten halfgaar.Kook intussen de rijst (tot bijna gaar). Tracht die zo droog mogelijk te koken (ideaal gaat dit in een magnetron), zodat de rijst niet teveel opzwelt. Verdeel de rijst (houd 1/3 apart) en meng er de groenten met de saus door (verwijder de kaneelstokjes, kruidnagels en kardamom). Pers de citroen uit, los er de saffraan in op en meng dit door de apart gehouden rijst. Schik in een vuurvaste (vlakke) kom de eerste laag rijst (waarin zich de groenten bevinden) en verdeel de erwtjes en de stukjes tomaat erover. Breng daarna de tweede laag aan (het saffraanmengsel), schenk hierop een laag yoghurt en bestrooi die met de (verkruimelde) cashewnoten. Dek af met aluminiumfolie en het gerecht een half uurtje in de oven. Eventueel kunt u er bij het opdienen gehakte korianderblaadjes over strooien. |
Home > Recepten