Raita |
|
3 dl volle Griekse of Bulgaarse yoghurt 1 mespunt komijnzaad peper zout mespunt suiker |
|
BereidingKlop 3 dl volle yoghurt (Bulgaarse of Griekse) met een elektrische mixer flink op.Rooster een mespunt komijnzaad in een droge koekenpan, laat afkoelen en maak de komijn en een mespunt zwarte peper in een vijzel of keukenmachine fijn. Voeg de komijn en peper met een mespunt zout en een mespunt suiker aan de yoghurt toe en laat de raita in de koelkast minstens 30 minuten op smaak komen. Variaties: Papaya-raita met koriander Voeg aan het basisrecept 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 geraspte, onrijpe papaya en 2 eetlepels fijngesneden koriander toe. Banaan-raita met kokos Voeg aan het basisrecept 2 fijngesneden bananen, 2 eetlepels gedroogde geraspte kokos, 1 mespunt chilipoeder, 1 eetlepel citroensap en zout toe. |
Home > Recepten