Home > Recepten

Komkommer raita

1 kleine komkommer

1 theelepel komijnzaad

125 gr Bulgaarse yoghurt

1/4 theelepel zout

1/4 theelepel paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de komkommer en snijd hem in de lengte door. snijd elke helft in dunne plakjes.

Verhit een pannetje op laag vuur en rooster het komijnzaad erin tot ze wat donkerder worden. Laat de zaadjes afkoelen en vergruis ze vervolgens met een deegrol of stamp ze in een vijzel fijn.

Klop de yoghurt tot een gladde massa en roer het komijnzaad en het zout erdoor.

Houd enkele plakjes komkommer apart voor de garnering, voeg de rest aan de yoghurt toe en schep om.

Doe de raita in een schaaltje en leg de apart gehouden plakjes komkommer erop.

Bestrooi met paprikapoeder.

Variatie: U kunt een helft van de komkommer vervangen door een in dunne plakjes gesneden radijs.