Home > Recepten

Wortelraita

2 eetlepels olie

1 theelepel mosterdzaad

wat asafoetida (duivelsdrek)

225 gr geraspte wortel

1/2 theelepel zout

1/2 liter yoghurt

versgemalen peper

1/8 theelepel cayennepeper
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en bak de mosterdzaadjes.

Voeg, als de zaadjes na enkele seconden beginnen te ploffen, de asafoetida toe.

Roerbak even en voeg dan de wortel toe.

Roerbak nog 15 seconden en neem de pan van het vuur.

Voeg 1/4 theelepel zout toe en laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen.

Doe intussen de yoghurt in een kom, klop hem met een vork door en voeg zout, peper en cayennepeper toe.

Schep er tot slot de afgekoelde wortel door.