Home > Recepten

Currysaus

100 gr ghee

1 grote gesnipperde ui

2 gesnipperde teentjes knoflook

1 theelepel ketumbar

1 theelepel kurkuma

1 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel zout

1 theelepel versgemalen zwarte peper

3 dl water

1 theelepel garam masala
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de ghee in een pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten goudgeel maar niet bruin in. Meng met de koriander, kurkuma, chilipoeder, zout en peper. Voeg het water toe en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken onder geregeld roeren.

Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten pruttelen, alvorens te serveren.

Gebruik warm brood naar behoefte.