Home > Recepten

Currypasta, gele (mild)

2 eetlepels plantaardige olie

4 cm geraspte gemberwortel

3 fijngesneden groene chilipepers

1 theelepel kardamompoeder

2 theelepels gemalen kurkuma (kuncit)

1 mespunt kaneelpoeder

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 theelepel zout

2 dl kokosmelk
  • Omschrijving recept: Kruidenmengsels; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een wok 2 eetlepels plantaardige olie en laat hierin 4 cm geraspte gemberwortel en 3 fijngesneden groene chilipepers zachtjes bakken.

Voeg 1 theelepel kardamompoeder, 2 theelepels gemalen kurkuma, (kuncit), 1 mespunt kaneelpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder en 1 theelepel zout toe en laat ± 2 minuten pruttelen.

Vermeng de specerijen met 2 dl kokosmelk en verhit de pasta kort.

Notities

Lekker in curry's met vis of kip.