Home > Recepten

Naan 4

200 g bloem

5 g bakpoeder

1 mespunt zout

1 kopje dikke yoghurt

1 lepel olie

1 ei
  • Omschrijving recept: Brood; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng in een beslagkom 200 gr bloem met 5 gr bakpoeder (rijsmiddel), een mespunt zout, 1 kopje dikke yoghurt, 1 eetlepel plantaardige olie en 1 ei.

Maak hier een soepel deeg van, dek de mengkom met een vochtige doek af en laat het deeg op een warme plaats (25 °C) 2-3 uur rijzen.

Verdeel het deeg in 2 stukken en rol er de naanvorm van.

Verhit de bakplaat in de oven goed voor op 185-195 °C.

Maak de naan aan één kant nat en leg deze kant op de bakplaat.

Laat de naan ± 6 minuten bakken.

Zet de naan voor het serveren even onder de grill.

Notities

Om dit brood op traditionele wijze te bereiden, heeft u een tandoor nodig. Dit is een stenen oven die met houtskool wordt gestookt. Terwijl de vleessoorten erin worden gebakken, wordt de wand van de oven gebruikt om er het vochtig gemaakte deeg tegenaan te plakken en het te bakken.